Categories
Uncategorized

Dag 4

Bloodbrothers – 2015 https://www.idfa.nl/nl/film/4f628a16-2b33-4869-b77d-fc022ce0bb86/blood-brothers

Een avond uit het leven van de Forcados Amadores de Montemor, een groep Portugese stierenvechters, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1939. Het zijn mannen die het gewend zijn de dood in de ogen te kijken. De spannende soundtrack vol distortion-geluiden, elektrische bas en gitaar stuwt de woordloze beelden voort, waarin de stierenvechters zich in vol ornaat laten fotograferen voordat ze terugkeren in de grootste arena van het land – voor het eerst sinds de dood van hun leider José Maria Cortes. Deze bloedbroeders moeten opnieuw hun gevoel van onoverwinnelijkheid testen, nu hun grote voorbeeld is gevallen. Deze korte, experimentele film is opgedragen Cortes, die door de mannen wordt herdacht met een foto op een geïmproviseerd altaartje. Met een schietgebedje bezweren ze de angst, die geen vat op hen mag krijgen wanneer ze zich door een woeste stier op de – afgeknotte – hoorns laten nemen. Hun collega’s schieten te hulp, terwijl de onheilspellende gitaarmuziek op de geluidsband aanzwelt en het drama tot een hoogtepunt komt.

De zwart/witte beelden vond ik super interessant, ik heb dan ook de volgende woorden opgeschreven:

Religieus

Toegewijd

Mannelijk

Wauw

Spanning

Testosteron

De film heeft alleen muziek als audio onder de beelden, hierdoor wordt je letterlijk in de spanning van de film opgeslokt.

Merk dat er een connectie is met deze film en de voorgaande films namelijk, ik neig steeds naar kunstfilms te gaan vanwege audio en esthetisch beeld. Dit wil dan ook toepassen op de korte docu die ik van het weekend wil gaan maken.

________________________________________________________

Focus Foward : Meet mr Toilet – https://www.idfa.nl/nl/film/6fbd869b-6c82-47f9-8b27-e0f49fe97913/focus-forward-meet-mr-toilet

Voor wie geen toegang heeft tot een toilet kan ontlasting een gif worden. Zakenman en sanitaire superheld Jack Sim vecht tegen deze vaak genegeerde crisis, die 2,6 miljard mensen raakt. Onderdeel van de serie Focus Forward, een initiatief van GE en Cinelan waarin gerenommeerde documentairemakers korte films maken over de kracht van de menselijke inventiviteit en vindingrijkheid. De films vertellen de verhalen van visionaire wetenschappers, ingenieurs, wiskundigen, fysici, financiers en zelfs gewone mensen, die de vooruitgang van de mensheid een stapje verder hebben geholpen en onze wereld daarmee ingrijpend hebben veranderd.

De taboe doorbreken van naar het toilet gaan. Mr Toilet zet zich in op mensen in arme wijken, ieder mens zou toegang moeten hebben tot een schoon toilet.

______________________________________________________________

tonite.dance – https://www.idfa.nl/nl/film/890b77e0-5482-4fcd-8d70-479bf627a766/dance-tonite

Dansende fans van LCD Soundsystem creëren de content van deze dynamische videoclip van de song ‘Tonite’ door kleurige, abstracte dansen toe te voegen met hun VR-apparaat. Eigenlijk is deze VR-beleving een virtueel dansfeestje verspreid over verschillende ruimtes. De gebruiker beweegt zich ritmisch van kamer naar kamer en kan binnen zo’n kamer voor verschillende perspectieven kiezen. Dankzij de WebVR-technologie is deze toepassing ook zonder VR-uitrusting te beleven – in dat geval alleen als toeschouwer. Maar zodra je de headset opzet, bevind je je middenin de videoclip naast alle performers. Gewapend met twee controllers kun je zelf performer zijn en een kamer vullen met jouw dance moves. Groepschoreografieën kun je ook maken, door meerdere keren dezelfde dans toe te voegen. Dance Tonite is een gemodereerd platform, voor iedereen toegankelijk via het web, zonder dat er apps of downloads aan te pas komen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *