Editorial Design

Hier zie je een selectie uit mijn gemaakte stramienen. Ik wist hier nog niet zo goed wat ik aan het doen was en wat ik hier aan ging hebben. Ik vond het lastig om telkens bezig te zijn met ‘de regels’.

Uit de stramienen kozen we er één om ontwerpen mee te maken op een bestaand essay. Ook kozen we een font voor de rest van het blok.

Deze week kregen we ook toestemming om de korpsgrootte aan te passen. Ik vond het ineens een stuk lastiger: er waren een stuk meer opties en dat bracht mij aan het twijfelen.

Eindopdracht

Vanuit de hiërarchie kregen we een grotere opdracht, die voor de laatste weken relevant was. Het was de bedoeling dat we aan een informele en een formele uiting werkten bij één tekst. Ik had mijn eigen tekst geschreven.

Het ging me een beetje moeizaam af. Ik kon lastig beginnen en raakte gefrustreerd omdat het steeds niet wilde lukken. Toen ik in de les kwam zag ik dat anderen al veel experimenteler en meer eigen waren in hun ontwerpen. Ik wilde dat ook! Dus ging ik daar mee aan de gang.

Deze keer ben ik, na wat puzzelen digitaal, even met mijn handen gaan werken. Dat hielp blijkbaar goed, alsof ik die activatie nodig had. Ik ben eerst fysiek collages en lijntekeningen gaan maken die ik later digitaal combineerde met typografie.

Voor mijn formele deel had ik besloten een boekje te gaan maken. Vanuit mijn informele werken ben ik hier mee verder gegaan. Zo had ik een beginpunt en stond de sfeer al wat vast.

Ik ben alleen typografie gaan gebruiken aan het begin, om te kijken hoe dat ging. Toch ben ik weer fysiek een collage gaan maken met beeldmateriaal wat ik vond passen bij mijn verhaal. Hier van uit ben ik verder gaan maken, ik was erg tevreden met hoe dit ging.

Dit ging me nog een stuk lastiger af. Ik was heel erg zoekende, en had moeite met plaatsing. Uiteindelijk ben ik op iets uit gekomen waar ik wel competent mee was. Voor het eindwerk wilde ik het graag nog spannender maken en mezelf uitdagen in typografie.

Eindwerk

Voor mijn eindwerk heb ik mijn informele affiche gebruikt als omslag. In het boekje heb ik kleuren toegevoegd die passen bij mijn verhaal: blauw voor de herfstige kou en rood voor de warmte binnenshuis. Ik heb het geprint op papier met een kleine textuur en gebonden met naald en draad. Wel voelt de omslag nog anders als het binnenwerk. Hier had ik graag meer aan willen doen om de cohesie te vergroten. Over het algemeen ben ik toch wel trots op mijn proces en uiteindelijke werk. Ik weet niet of ik een geboren typograaf ben, maar in combinatie met beeld wekt het wel mijn interesse.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.