Categories
Uncategorized

Fieldnotes – 9 april

Ik merkte gister dat het lezen en schrijven mij wat te veel werd. Dus ik ging verder werken aan mijn opdracht van Design Projects. Voor die opdracht wilde ik 3 lakens ophangen en daarop gaan beamen. Nadat ik dit had gedaan deed het mij denken aan wat ik had gelezen over de fotografe Helen Levitt. De lakens die ik had opgehangen deed mij denken aan de huishoudelijke taken die wij allemaal moeten doen. Zoals stofzuigen, bed opmaken en de was doen.

Ik ging opzoek naar video’s om te kijken wat het beste werkt op de doeken. Uit eindelijk ben ik het meest tevreden over de zwart-witfilmpjes uit de jaren 20.

Ik wilde het er uit laten zien alsof de doeken in een briesje stonden. alsof ze net gewassen zijn. Maar omdat ik buiten de doeken niet kan ophangen moest ik het wel in mijn kamer doen. Door een ventilator achter de doeken neer te zetten simuleerde een licht lente briesje. Doordat je duidelijk kan zien dat het binnen is geeft deze installatie een dubbel gevoel. Je krijgt het idee dat eigenlijk buiten zou moeten hangen. Dat gevoel herkennen we. zeker met dit weer zouden normaal gesproken ook buiten zijn.

Hier onder nog wat proces

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *