aanraking

Vandaag struin ik door categorieën op de site. Eerdere dagen ging ik af op intuïtie, maar vandaag wil ik echt even kijken wat IDFA allemaal te bieden heeft. Ik vind het mooi om over individuen te leren en kies daarom voor het kopje ‘Human Interest’. Ik kom verschillende films tegen die me aanspreken en bewaar deze in mijn lees, of beter gezegd kijklijst. Op de allerlaatste pagina zie ik de documentaire 69: Love Sex Senior staan. “Ouderen vertellen openhartig over hun liefdesleven en de plaats die seksualiteit daarin inneemt”, deze tekst en ook de thumbnail vind ik aandoenlijk.

Warm     Lief         Puur Teder

Dit zijn woorden die ik tijdens het kijken groot opschreef. Samen met de quote “Ik wil in mijn leven nog één keer echt verliefd worden.” van de 83 jarige Hans, één van de ouderen die geportretteerd wordt. Ik vind de documentaire prachtig en emotioneel. De openheid waarmee gepraat wordt verbaasd is iets wat me aanspreekt in elke documentaire die ik tot nu gekeken heb, maar deze keer voelt het kwetsbaarder dan eerder.

De liefde die je ziet, die je voelt, raakt me. Ik zie hoe er steun gevonden wordt in elkaar, hoe er behoefte is aan warmte en aanraking. Dit is iets dat me, ondanks dat ik in een heel andere fase van mijn leve zit, erg pakt. Ook ik heb huidhonger. Dit is een term die ik ooit leerde tijdens het luisteren van één van de afleveringen van Damn Honey De Podcast. Huidhonger is precies die behoefte aan warmte en aanraking waar in 69: Love Sex Senior over gepraat wordt. Ook juist wanneer het niet om seks gaat. Want, zo vind ik, de documentaire heeft een hele mooie balans tussen de onderwerpen liefde, seks en hun verbintenis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *