Jaar 1

Eindwerk BLOK 4

Eindwerk BLOK 3

Eindwerk BLOK 4

Eindwerk BLOK 3

Eindwerk BLOK 4

Eindwerk BLOK 3

BLOK 4

Mijn souvenirs. (10 foto's vanuit mijn telefoon) Deze foto's geven weer hoe ik vaak amateuristisch te werk ga maar later het wel strak aanlever. En deze foto's bevatten humor. Dit wil ik dus terug laten komen in mijn almanak.

Dit zijn 2 gedichten van Tim Hofman. Het inspireerde mij om zelf ook teksten te schrijven. Voornamelijk door de melige kant van Tim Hofman die ik elf ook kan hebben.

Dit waren mijn schaduwwerken. Deze zijn gemaakt aan de hand van producten die ik veel heb gebruikt in mijn quarantaine tijd. Deze heb ik gefotografeerd en overgetrokken en in een grid gezet.

Ik kwam op het idee om mijn almanak te doen over de druk in mijn leven. Deze druk ga ik vertalen naar een almanak. Het gaat voornamelijk over de druk tussen mij en mijn vriendin en mijn studie. Deze schuren soms nogal langs elkaar.

Dit zijn mijn eerste schetsen van mijn almanak. Je Ziet dat er al teksten in verwerkt staan. Deze heb ik ter plekke erin gezet.

Ik was nog niet tevreden over de look & feel van de bovenste ontwerpen. Het straalde niet de druk uit en rust uit die ik zocht in mijn ontwerp. De vorm moet anders zodat ik meer kwam op vooral het druk gedeelte en het rust gedeelte.

Hier beneden kwam ik op een nieuwe vorm. De druk en stress brengen mij soms uit balans. Dit wilde ik ook weergeven in een vorm. Deze vorm werd een on gebalanceerde rechthoek.

Deze vorm bracht mij op meerdere nieuwe ideeën. Deze ideeën zie je hieronder. Het moet meer een puzzel worden. De delen gebruik ik om de druk aan te geven. De zwarte vorm is de druk.

Na mijn feedback kwam er uit dat dit per pagina nog té verschillend was. Dit had te maken met dat elke pagina anders is vormgegeven.
Hier beneden ben ik opzoek geweest voor een nieuwe vorm.

De vorm die je hieronder zoet heb ik zo ontworpen dat het grid de spreads overneemt. Dus het witte gedeelte is de rust. Zo neemt de rust soms de pagina over.

Doordat ik in de knel kwam met de inhoud. De inhoud van de tekst was slecht zichtbaar en niet uitgelicht. Terwijl het in mijn almanak juist over de tekst gaat. Toen ben ik met Tina gaan bespreken hoe ik het wat meer een geheel kon maken.

Dit is mijn nieuwe vorm. Het grid laat het geordend voelen. Maar ook druk en rustig tegenlijkertijd. Dit wilde ik uitstralen met mijn almanak. De teksten bevatten humor en persoonlijke problemen.

BLOK 4

Geschreven verhaal over mijn voorouder Verbeeten. Dit op basis van onderzoek op het internet over mijn voorouders. Deze verhalen en feiten heb ik in een verhaal gezet aan de hand van gebeurtenissen.

Gekozen affiche om te vertalen naar een modern affiche.

Vertaal affiche voor mijn voorouder.

Mijn onderzoeks materialen van mijn voorouders. Dit was allemaal te vinden op het internet.

BLOK 4

In dit project ben ik bezig geweest met ontwerpen van een ansichtkaart. Ik ben eerst vergeetwoorden gaan opzoeken. En heb uiteindelijk voor het woord "sapperdeflap" gekozen. Hierbij heb ik een Haiku verzonnen en heb ik een stempel gemaakt. Je ziet hieronder het verloop van mijn proces/schetsen/uitwerkingen.

Mijn vergeet woorden;

  1. Fröbelen
  2. Vunzig
  3. Tuthola
  4. Hengel
  5. Sodeju
  6. Krommestok
  7. Schorriemorrie
  8. Schooier
  9. Sapperdeflap
  10. Pummel

Mijn letter typen;

  1. Ik was aan het fröbelen met mijn drone.
  2. Dit nummer is vunzig.
  3. Deze chimi is een tuthola.
  4. Wat ben jij een hengel zeg!
  5. Sodeju heb je dat gezien daar.
  6. Ik rook een krommestok met mijn jongens.
  7. Wat een schorriemorrie liep er voorbij zeg.
  8. Wat een schooier zeg.
  9. Sapperdeflap ik zet dit wel op de app.
  10. Wat een pummel die zakenman.

Moed.

met volle moed daarin

een echte sapperdeflap

in een grote wereld

 

Iedereen moed,
niemand mag meer alles
Iedereen sapperdeflap

We zoeken met moed
met liefde op afstand
mogelijkheden.

Ik was nog niet tevreden met mijn teksten dus ben ik even verder gaan brainstormen.

“Twijfel aan begin
vandaag ga ik ontmoeten
opnieuw verbinden”

Eindwerk, ansichtkaart.

Microskills

In de afgelopen jaren heb ik waargenomen een nieuwe tendens in typografie en grafisch ontwerp die mogelijk is gemaakt door de opkomst van betaalbare animatie-software zoals Adobe After Effects, variabele lettertypen en meer toegankelijke tools in Creative Coding: Kinetic Typography. Dit betekent eigenlijk Typografie laten bewegen door middel van interacties of codes.In de afgelopen jaren heb ik waargenomen een nieuwe tendens in typografie en grafisch ontwerp die mogelijk is gemaakt door de opkomst van betaalbare animatie-software zoals Adobe After Effects, variabele lettertypen en meer toegankelijke tools in Creative Coding: Kinetic Typography. Dit betekent eigenlijk Typografie laten bewegen door middel van interacties of codes.

Hier boven zie je de video’s die ik heb gemaakt aan de hand van processing en after effects.

Vraag: Hoe bewerk ik geluid? Ik heb onderzocht dat Audacity een gratis programma is waarmee ik geluid kan bewerken. Toen ben ik gaan onderzoeken waar ik gratis geluiden vandaan kon gaan halen zonder auteursrechten. Daarvoor heb ik de site Freesound.org gevonden. Dit is een handige site waar je allerlei verschillende soorten geluiden vandaan kunt halen en downloaden. Vanuit deze twee platformen ben ik gaan kijken naar de opties die ik hiermee heb.

Met Sophie heb ik een geluid bestand gemaakt voor de radioshow. Hierboven zie je een geluid wat we hebben gedownload via FreeSounds. Het is een atmosphere geluid.

Die hebben we omgedraaid in het programma Audacity (geluidsbewerkingsprogramma). Door dit geluid om te zetten kregen we een opzwepend geluid.

We hebben toen het omgedraaide geluid + het normale geluid aan elkaar gezet met daarin een Google Translate stem die "Spectrum" uitspreekt.

Ook hebben we er nog een beetje "Delay" opgezet zodat het meer een jingle sfeer kreeg.

Hierboven hoor je de uiteindelijke jingle.

Hierboven zie je een video van een barcodescanner getransformeerd tot muziek instrument. Ik heb elk nummer van een barcode gelinkt aan een geluid waardoor het uiteindelijk een muziekje laat worden. Zo heeft elke barcode dus een ander melodie door de verschillende nummers die erop staan.

Max Kisman liet ons een tekst schrijven en daarbij verschillende tekeningen maken. Deze kwamen samen in de video hierboven samen met een voice over van de tekst.

Hier boven zie je testjes met AfterEffects. Dit waren eventuele beelden voor die met de beamer getoont konden worden op een gebouw.

Het moest iets zijn met felle kleuren zodat he goed getoond kon worden. Deze hierboven heeft meer felle kleuren dan in mijn vorige posts.

Het moest ook temaken hebben met Corona. Niet percee letterlijk maar meer beeldend.

BLOK 3

Hieronder zie je het proces van de expositie. We moesten 99 beelden maken aan de hand van nieuws foto's Deze beelden kan je hier beneden zien.

Mijn 99 bewerkte nieuwsfoto's

Beste 10 bewerkte afbeeldingen.

Hier beneden zie je mijn onderzoek samengevat.

Hier beneden heb ik een beeld analyse gedaan aan de hand van wat je ziet op de foto's.

Na deze beelden moesten we onze eigen beelden gaan kiezen aan de hand van internet. De onderstaande beelden heb ik veranderd. Ik wilde rampen verbloemen. Dat heb ik uiteindelijk gedaan doormiddel van stof. Dit omdat stof gevoeligheid aangeeft. En stof maakt de ramp tastbaar. De naam van mijn project was daarom ook "Optimist in Disaster".

Ik heb uiteindelijk voor de onderstaande beelden gekozen voor op de expositie. Deze straalde voor mij het meeste optimisme uit.

Algemene Beeld Ontwikkeling van blok 3/4. Hier zie je al mijn experimenten.

Blok 4:

De bovenste werken hebben te maken met de opdracht schizofrenie. Dit zijn allemaal zelfportretten.

Na feedback van Chantal zei ze dat ik iets met striptekenen moest doen. Dus ben ik meteen een strip gaan maken met het thema Schizofrenie.

Hieronder zie je de werken die ik in quarantine tijd heb gemaakt. Door naar buiten te gaan ben ik dingen tegengekomen die ik interessant vond. Ik ben hier bezig geweest met bleek, denim, fotografie en scan & print.

De werken hebben allemaal te maken met schaduw, hobby & reflectie.

Blok 3: