UITNODIGINGEN
We kregen de opdracht om drie uitnodigingskaarten te maken voor je eigen graphic performance. De uitnodigingen moesten gericht zijn op drie verschillende doelgroepen. Mijn performance ging over tijd en illusie, dit heb ik op verschillende manieren toegepast.
Als eerste stap begon ik met wat onderzoek naar de doelgroep. Ik wilde graag drie diverse uitnodigingen maken, daarom koos ik als doelgroepen mijn opa & oma, een vreemdeling en een vriend/vriendin.
Daarna begon ik met wat testjes te maken van papier. Ik wilde kijken wat de mogelijkheden waren hiermee, en ik was tevens ook meteen analoog te werk gegaan door feedback uit blok 1.
Voor mijn opa en oma wilde ik een wat chiquere uitnodiging maken, vandaar de zwarte uitschuifbare envelop.
Wat typografische proefjes.
Een testje gemaakt met houten letters.
Voor een vreemde wilde ik een interessant uitziende uitnodiging maken, waar het onderwerp meteen duidelijk is. Ik koos er daarom voor om de wijzers van een klok als uitgangspunt te nemen. Ik wilde dit graag nog iets abstracter maken omdat ik het net iets te letterlijk vond.
Gesneden letters uit spijkerstof, bewerkt met oost Indische inkt en daarna textielverharder. De letters zijn vastgemaakt met touw omdat ik een speels effect wilde creëren, maar tegelijkertijd de ‘vastigheid’ van tijd centraal wilde zetten.
Voor de uitnodiging voor een vriend wilde ik een fysiek object maken, zo om meer identiteit en body te geven aan de uitnodiging. Ik heb de uitgeprinte tekst met spijkers aan hout bevestigd. Het draad van het touw staat voor de hectische tijd van mijn performance.
PUBLICATIE
Voor mijn publicatie van de graphic performance heb ik veel gebrainstormd. Uiteindelijk besloten ik en mijn groepje om allemaal iets te doen met onze eigen ervaring van de performance. Ik kon helaas zelf niet bij de uitvoering van onze performance zijn vanwege covid, daardoor voelde ik mij niet belangrijk en buitengesloten. Ik wilde iets doen met dat gevoel wat ik daarvan over kreeg.
Ik had besloten om een klein flip-boekje te gaan maken, met de laatste 2 seconde van onze performance erin. Hierin valt Jan neer met allemaal klokken om hem heen. Dit was eigenlijk de perfecte omschrijving van mijn gevoel. Daarnaast flitst een flip-boekje als het ware voorbij, aldus mijn ervaring.
Ik wilde het kleine flip-boekje presenteren in een grote witte ruimte/doos om zo het gevoel van klein gehouden worden te benadrukken.
Als eerste stap ben ik wat proefjes gaan maken, en een beetje gaan onderzoeken hoe een flip-boekje precies in elkaar zit.
Daarna ben ik het boekje zelf gaan maken om te kijken of ik tevreden was over het formaat etc.
Helaas heb ik het niet professioneel kunnen uitwerken hoe ik dat graag gewild had vanwege de lockdown.
Ik heb een boekband cursus gevolgd omdat ik wilde kijken wat voor mogelijkheden er waren voor mijn publicatie.
Soft cover met flap en stans letters.
Hard cover boekje met kunstleer en kunststof
Hard cover boekje met cirkel eruit die je er weer in kan plaatsen, ik wilde een soort kijkgat creëren.