Categories
field notes

DAG 2

dinsdag – 22:00-00:00
DE DraAK

Vandaag begon ik pas om 22:00 uur. Misschien handig om morgen wat eerder te beginnen, maar dit is wel een rustig moment van de dag. Ik begon op de website weer met zoeken op “culture shock”, omdat dat mijn (nog erg brede) onderwerp is voor mijn AG project.

DRAGON PENDANT

Mijn oog viel direct op dit werk “Dragon Pendant”. Deze afbeelding sprong er uit tussen de vele Aziatische prints. Dit zijn twee bijpassende hangers van draken. Er stond een stukje informatie bij die ik heb geprobeerd kort samen te vatten:

Informatie over Dragon Pendant

DRAKENSYMBOOL

Het symbool van de draak komt veel voor in veel verschillende culturen. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in de Chinese cultuur en mijn werk gaat ook vaak over verschillende uitgangspunten binnen die cultuur. Mijn Chinese sterrenbeeld is ook een draak, maar ik heb eigenlijk geen idee wat dit betekent.

In de collectie heb ik op de term “dragon” gezocht. Ik kreeg 569 resultaten.

Dish with Dragons amid Clouds, Chasing Flaming Pearls

Ik hou van Chinees servies, omdat er vaak mooie en gedetailleerde tekeningen. Ook zie je dat er een verhaal in zit. Aan de titel is te zien dat deze tekening over een draak gaat die een vlammende parel achtervolgt. Dit wordt vaker afgebeeld in de Aziatische cultuur.

“Dragons chasing flaming pearls” in de collectie

Dit jaar heb ik een boek gemaakt met foto’s van objecten die van mijn Chinese overgrootvader zijn geweest; als een soort ode aan hem. Ik vind deze spullen heel erg waardevol en ik zou graag willen weten wat het verhaal achter deze spullen is.

Chang, door Noa Wassink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *