Categories
field notes

DAG 4

Het is 10:30 en ik begin aan het 4e bezoek. Ik volg mijn stappenplan van gister. Ik ben naar het kopje featured gegaan en hier staan een aantal artikelen over kunstwerken uit de collectie. Het kopje “Further Tales of Saving Digital Media” sprak me aan, omdat we hier tijdens onze studie ons regelmatig mee bezig zijn.

Further Tales of Saving Digital Media

Being Not Truthful Always Works Against me door Stefan Sagmeister
Flight Patterns door Aaron Koplin

Dit artikel gaat over het presenteren en bewaren van Time Based Media kunstwerken. Hoe kan je digitale media bewaren en wat gaat eraan verloren? Door het omzetten van bestanden kunnen bijvoorbeeld pixels verloren gaan of kleuren veranderen, maar dit is wel nodig om het werk te kunnen blijven presenteren.

“Het vereist regelmatige monitoring om ervoor te zorgen dat het bestand authentiek blijft.”

Relatie tot mezelf

We zijn elk blok bezig met Time Based Media technieken; video’s, AR, coderen etc. De presentatie is hierbij heel belangrijk om het goed over te laten komen. Denk vooral aan geluid en beeld. Ik heb niet heel veel technische kennis hierover en ‘maar wat gedaan’. In mijn video had ik een glitch nadat ik het eindelijk op een manier had omgezet om het te kunnen presenteren op mijn telefoon. Het omzetten van het bestand had dus effect op mijn werk.

Associaties

Richard Vijgen is een kunstenaar die vaak data visualiseert in zijn werk. Zijn werk “Connected by Air” is een real-time datavisualisatie. Om dit te kunnen bewaren, moet dit opgenomen worden.

Connected by Air door Richard Vijgen

Inspiratie

Wat ik vooral interessant vind uit dit artikel, is het proces van het bewaren en verloren gaan van digitale media. Eigenlijk is digitale media misschien helemaal niet zo tijdloos als je zou denken. Het moet veel vaker gecontroleerd worden dan ik dacht. In de toekomst is het goed om dit te weten en contact te hebben met mensen die weten hoe je je werk het beste kan bewaren. Ik wil hier nog wel meer onderzoek naar doen en het een keer gebruiken in een project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *