Kwetsbaarheid en lichaamshoudingen

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Een publicatie over hoe kwetsbaarheid naar voren komt in lichaamstaal.

Optimale weergave op fullscreen

Een stukje uit de publicatie

Waar let ik op als het geluid wegvalt?
Als je niet aan iemand kan vragen hoe diegene zich voelt, is het het eerste wat je afleest. Namelijk de lichaamshouding. Vrijwel iedereen doet dit onbewust. Pas toen mij het horen werd ontnomen viel mij dit op. Ongeacht of diegene zich nou echt zo voelt of niet, als er een bepaalde houding wordt aangenomen, is dat de stemming die zij overbengen.

Sinds deze ontdekking ben ik er bewuster op gaan letten. Tijdens dagelijkse activiteiten ben ik houdingen gaan observeren. Ook ben ik er achtergekomen in welke houdingen ik mij kwetsbaarder voel dan in anderen. Sommige houdingen zorgen ervoor dat ik niet stabiel sta, of dat ik niet weet waar ik mijn handen moet laten. Waar ik dan weer zenuwachtig van word.
Het is niet erg om zenuwachtig of onzeker over te komen. Natuurlijk heb je dit liever niet, omdat er van je verwacht wordt dat je alles zeker weet. Tegenwoordig moet je constant bewijzen dat je sterk bent. Hier betrapte ik mezelf ook op. Dag in dag uit ben ik bezig met mijn zachte kant verborgen te houden zodat er niet over me heen gelopen wordt.
Om te laten zien dat het niet erg is om af en toe kwetsbaar te zijn, heb ik de lichaamshoudingen van anderen bestudeerd, zelf aangevoeld en vast gelegd in deze publicatie.

Geluiden van het lichaam

Een onderzoekje naar alle geluiden waar ik mezelf op betrapt heb. Deze geluidjes maak ik vaak als ik onrustig ben. Ik vond het best intimiderend om mezelf zo van dichtbij te filmen, maar hier wil ik zeker nog mee verder.

Inzichten waar ik geïnspireerd door raak.

Composities waar ik geen invloed op had.

In de rol van de gelover
Interessante perspectieven, in de rol van het kind
Een echte Bob Ross
Een fijne boodschap