Thematiek: fietsen. korte analyses over affiches wat ik zie en waar het voor mij om gaat.

Een affiche voor de olympische spelen in 1984, je ziet 3 mannen die aan het baanwielrennen zijn. je ziet de strijd en de snelheid terug in het affiche terwijl er een mooie compositie is waardoor de renners in het midden getoond worden. daarnaast vind ik het typisch Amerikaans op de man in het USA tenue precies in het midden te centreren.
Reclame affiche van Michelin, Michelin is een producent voor binnen en buitenbanden voor de fiets. de iconische mascotte is natuurlijk het centraal punt van het affiche. je ziet dat de mascotte op een super rustige manier op de fiets zit, dit refereert voor mij naar de kwaliteit banden van Michelin en de druk(Bar) waarmee je de fiets kan oppompen voor minder rolweerstand.
Wat mij aanspreekt in dit affiche is dat er op de achtergrond mooi gebruik wordt gemaak van de vormen van de fiets, hierdoor komt het op een spannende manier naar voren dat het over de fiets gaat. daarnaast is er in een soort ticketvorm prominent in het midden FREE BIKE neergezet. wat opvallend is dat Free klein staat afgebeeld.
Pirelli affiche, dit is een Italiaans merk voor sportfietsen en fiets banden. hier wordt mooi de band afgebeeld met daarin een kind. onder het logo staat in het Italiaans “de band voor iedereen” wat duidelijk slaat op het kind. daarnaast vind ik de compositie heel mooi en de focus op het fel rode logo. Italiaanse invloeden in Zwitserland?
Net als bij 2 affiches hierboven (duidelijk van de zelfde ontwerper) wordt er weer heel mooi gebruik gemaakt van de vormen van de fiets. nu staat er in het Roemeens “de sierlijke fiets”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *