Ik heb gekozen om zowel bij design antropologie als bij dit vak om eenzelfde uiting te maken, voor mijn stiefmoeder. Alle content van deze uiting heb ik verzameld bij design antropologie.
-PROCES-
Ik heb natuurlijk als eerst mijn plank gemaakt, zodra ik wist wat ik in de uiting wilde hebben staan. Door het hele proces heen heb ik vaak zitten schuiven met de plank. Toen ik uit eindelijk de plank ging toepassen kwam ik erachter dat ik toch niet tevreden was hoe het in elkaar zat.
Om toch het idee van mijn Graphic performance erin te verwerken wilde ik wel een kinderlijke feel geven aan mijn uiting. Naast dat ging wilde ik ook focussen op haar jeugd. Dus ik vond wel dat het er wat kinderlijker uit moest zien. Als eerste ging in beelden verzamelen over hoe ik het ongeveer in elkaar wilde zetten. Ik koos voor een boekje met een harde kaft. En ringen door de rug. /
Toen ik wist hoe ik het er visueel uit wilde laten zien, moest ik na denken over welke typografie ik wilde toepassen. Dus heb ik een typografische test gedaan, om te kijken wat het beste bij mij concept paste. Ik hield in mijn achterhoofd dat ik wel een font wilde wat er kinderlijk uit zag. Uit eindelijk ben ik voor de ‘Helvetica Rounded LT Bold’ gegaan.
Later heb ik ook nog een vorm en kleur test gedaan. Omdat ik vind dat kleuren heel belangrijk zijn in een ontwerp.
Omdat ik zo’n unieke bindwijze wilde hebben heb ik ook een prototype gemaakt. Met de harde omslag die ik graag wilde hebben.
Ik had allemaal wilde plannen voor deze uiting, maaaar helaas is het niet zo gelopen als ik wilde. Alles ging door de corona dicht dus ik moest mijn plannen wat versimpelen. Wat ook niet erg is want ik kan wellicht het idee wat ik had uitwerken bij een ander project, wanneer alles weer open is. Nu heb ik dus mijn boekje laten drukken bij een bedrijf wat gelukkig wel open was. Dit is een voorbeeld hoe mijn uiting er nu uit gaan zien, en boven aan deze pagina kan je lezen wat er in komt te staan.